Hirdetés
ápr.
04
Kövidinka a zászlósbor

Idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Akasztói Borversenyt.

Mint minden évben, idén is nagy volt az érdeklődés a bormustra iránt, mind a termelők, mind pedig a borászatok részéről. Február utolsó hétvégéjén mintegy száz bormintát minősített a szakmai zsűri a három bizottságban, melynek elnöki posztjait Szűcs Gyula, a kiskőrösi Kossuth Pinceszövetkezet elnöke, Keresztes József, a Kunsági Borvidék Hegyközsége titkára, valamint Csatai Imre akasztói származású borász töltötték be.

Az ítészek számos szép fehér bort bíráltak, ám az elmúlt év időjárása nem kedvezett a rozé és a vörös fajtákat adó szőlőknek - mondta a borverseny záró értékelésében Szűcs Gyula. Mint azt Gubán Gyula hegybíró elmondta, a termelők közül Martinkovics Tibor és Teknyős Károly bizonyult a legeredményesebbnek, a borászatok között pedig a Bodenvin Kft., valamint a Bognár-Vin Kft. borai szerepeltek kiemelkedően.

„Akasztó község zászlósbora” elismerő címet a szakmai zsűri Fehér Béla akasztói termőhelyről származó Kövidinka száraz fehér borának ítélte oda, így ez a bor képviseli a következő évben az akasztói bortermelőket a rendezvényeken.