Hirdetés
ápr.
21
Elégedett árusok az Agrárexpon

Az expon számtalan egészséges házi készítésű öko terméket kínáltak, melyek nem tartalmaznak sem színezőanyagokat, sem tartósítószereket. 

Ebből következően allergénmentesek és nem teszik ki megpróbáltatásoknak szervezetünket sem. Az árusok elégedetten mentek haza, hiszen a látogatók közül sokan vásároltak náluk, csak úgy dagadtak a szatyrok a hazafelé menők kezében.
 
Többek között mangalica, vagy szürkemarha kolbászt, különféle sajtokat, savanyúságokat, ízletes és zamatos lekvárokat, a húsvéti sonkát, tojást, mind, mind megkaphattuk itt, akárcsak egy nagy piaci vásárcsarnokban. 
 
Rendek Lászlóné Olgi Kerekegyházáról érkezett az expora. A Rendek Öko gazdaság biotermesztésű fűszer és gyógynövényekkel ízesített ételei, például a kakukkfűvel megszórt szalonna első hallásra furcsának tűnik, de sokat eladtak belőle. Nemcsak ételeiket kínálták, sok hasznos tanáccsal is ellátták az érdeklődőket. Egyesületük tagjai által előállított bodzaszörpöt, biobort is hoztak az expora.
 
Zékány Zoltán kézműves szappanait Budapestről hozta. Mint mondja, nagy kereslet volt a két nap alatt pálmazsír, kókuszzsír, olívaolaj alapanyagú, gyógynövény és illóolaj tartalmú termékeire. Levendula, mézes-fahéjas, csokis-menta, körömvirág tartalmú szappanaiból és vörös-, valamint fehér borból készült gyümölcspektinnel sűrített borzseléiből is sokat eladott. Jövőre is mindenféleképpen itt akar lenni.
 
 
 Az izsáki Garabonciás sajtot sem kellett kínálni, alig győzték a kóstoltatást. Legkeresettebb termékeik a tehénsajtok voltak, de a különféle ízesítésű juh és kecskesajtjukból is bőven fogyott. Kuriózumként borok mellé ajánlották a négy éven keresztül pincében érlelt sajtjukat. Kiváló alapanyagokkal dolgoznak. 20 kilónyi sajthoz mintegy 250 liter tejet használnak fel-nem kérdés, hogy ez mennyire egészséges.
 
 
A Gourmand Company. Kft szarvasgombát tartalmazó termékei Brüsszelben is képviselik hazánkat. Az igen különleges fűszerként használt gombafajtát természetes környezetében, kutyákkal keresik meg az erdőkben. Bár ára az aranyéval vetekedik, intenzív illata miatt csekély mennyiség is elég belőle. Az expon szarvasgombás vajat kóstoltattak, ami pirítósra kenve fenséges, de más gombából készült terméket is árusítottak.