Hirdetés
márc.
29
Szombaton nyit az Agrár Expo Kiskőrösön

Már csak néhány nap, és szombaton megkezdődik a harmadik Duna-Tisza Közi Agrár Expo – ezt sajtótájékoztatón jelentette be pénteken Nagy Tamás, a Hazai Termék Kft. ügyvezetője, a rendezvény főszervezője. Magyar élelmiszereket a családi ebédlőasztalokra! – így szól a több ezer érdeklődőt megmozgató idén március 31-én és április 1-jén harmadik alkalommal megrendezett program mottója.

A kiskőrösi sportcsarnok szombaton és vasárnap megtelik élettel. Négy kistérség, Baja, Kalocsa, Kecskemét és Kiskőrös termelői mutatkoznak be az Agrár Expón, melynek fővédnöke a kiskőrösi kistérség országgyűlési képviselője: Font Sándor.

A pénteki sajtótájékoztató keretében bemutatkozhattak a sajtó munkatársainak a kistérségek képviselői is. Török Ferenc, Kalocsa polgármestere az érseki város Szent István Paprika Lovagrendjének tagjaként, a lovagrend palástját viselte, kezében egy tál piros paprikával a város piros aranyáról beszélt a megjelenteknek. Kiemelte, a 300 éve ismert, 150 éve kereskedelmi cikként is forgalmazott, 100 éve pedig exporttermékként is jelenlévő hungarikumra méltán büszke a város. – A magyar gasztronómia vezető ételei elképzelhetetlenek lennének paprika nélkül. Hogy festene egy halászlé, egy kolbász vagy egy birkapörkölt piros paprika nélkül? – tette fel a kérdést a polgármester. Mint az a tájékoztatón is elhangzott e rendezvény a magyar termelőket segíti, akik minőségi alapanyagokból, hazai munkaerővel állítanak elő kiváló termékeket. Kolbászt, sonkát, sajtot, savanyúságot, zöldségkrémet, fűszert, mézet, lekvárt, szörpöt, csokoládét, gyümölcslevet, bort, pálinkát és még sok más finomságot.

Font Sándor köszöntőjében elmondta: az expót Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitja majd meg március 31-én szombaton 10 órakor. Ezt követően pedig gazdafórumot tart Palkovics Péter az uniós pályázatokat közvetítő MVH igazgatója, de ellátogat a kiskőrösi vásárra a kínai nagykövetség gazdasági és kereskedelmi főtanácsosa is.

A színpadon számos hagyományőrző program mellett Janicsák Veca szórakoztatja majd a közönséget, akinek a főzőshowban a soltvadkerti Anna Vendéglő séfje a színpadon készíti el a kedvenc ételét. 

Az expo szabadtéri részén a legújabb mezőgazdasági gépeket, eszközöket tekinthetik meg a látogatók. A gyerekeket vesszőkosaras fakörhinta, lovagi torna csigaverseny, mocsárjáró és számos érdekesség várja. 

www.hiradó.hu