Hirdetés
nov.
16
Kóstold meg az újboromat
Megtartották az idei újbormustrát Kiskőrösön
 
„Kóstold meg az újboromat” szlogennel november 14-én szervezte meg a Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend és Kiskőrös Város Hegyközsége a helyi, valamint a környékbeli újborok mustráját. A Márton naphoz kapcsolódó programnak a dr. Kuti Szőlészeti és Borászati KftMediterrán Pincészete adott méltó helyet. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Frittmann János, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnöke, valamint többek között a solti, a soltvadkerti, az akasztói borrendek képviselői és Bóni László, a vajdasági DiBonis borászat tulajdonosa. A mustrán részt vehettek a mintákat leadó bortermelők is.
A már több mint egy évtizedes múlttal rendelkező szakmai rendezvényre 85 újbort neveztek be a borászok. A minták legnagyobb részét a fehérborok tették ki, de szép számmal érkeztek be rozé minták is, valamint 11 vörösbort is elhoztak a mustrára.
 

A bormustra Márton-napi „libareggelivel” indul.
 

Béleczki Mihály nagymester megnyitja a rendezvényt.
 

Dr. Kuti László, Frittmann János és Béleczki Mihály
 

Megkezdődött az újborok mustrája.
 

Ujvári Pál borlovag átveszi az újbormintákat Pohankovics András bortermelőtől.
 
A megjelenteket Béleczki Mihály, a szervező borlovagrend nagymestere köszöntötte. Mint mondta: A leadott borminták nagy száma minden eddigi csúcsot megdöntött a rendezvény életre hívása óta. Ez is jelzi a borászok egybehangzó véleményét, miszerint: igen  kezdeményezés, hogy a borokat már ebben az állapotukban mustrálják és a rendezvényenborászoknak lehetőségük nyílik a vélemény- és tapasztalatcserére. A nagymester kiemeltehogy a Márton-napi újborkóstolóra a borok erényei már megmutatkoznak, viszont még elegendő idő van arra, hogy az esetleges problémákat, hibákat ki tudják javítani
 
Összegzésként megállapították, hogy az idei igen minőségű szőlőtermésnek, valamintmegfelelő technológiának köszönhetően, minden remény megvan arra, hogy kiváló évjáratnak nézzünk elébe.
 
A rendezvényt a Szerencsejáték Zrt. támogatta.