Hirdetés
ápr.
12
Pincepörkölt főzőverseny
Fejesék és Némethék osztoztak az első helyen
A képre kattintva további képeket tekinthet meg
 
Az idei Agrár Expo hangulatához illeszkedő vasárnapi eseménye volt a minden évben hagyományos, bográcsos főzőverseny. Ebben az évben a csapatoknak pincepörköltet kellett főzniük, amelyhez a keceli Fejes és Társa Kft. ajánlotta fel az alapanyagot. Persze a versenyzők hoztak otthonról minden egyéb belevalót, amelyek miatt igen-igen nagy gondba került később a Domonyi László polgármester elnökletével ítészkedő zsűri.
A csapatok bográcsai alatt reggel 8 órakor gyúlt lángra a gázrózsa. Ki ezzel, ki azzal gazdagította a pincepörköltjét, volt, aki a füstölt szalonnára, volt, aki a marhacsontra, a savanyú káposztára, és volt, aki a vörösborra esküdött, hogy attól lesz majd a legjobb. 11 óra körül már a zsűritagokTorgyikné Danis Éva füstöltáru készítő vállalkozó, Mészáros György, az Autó-Motor Trade Kft., Renault-Kiskőrös tulajdonosa, valamint Suhajda Antal, Akasztó polgármestere - is kezükbe vették a kóstolókanalat, hogy körülnézzenek a „páston”. Pontosan délben meg is kezdődött a zsűrizés. Egy-egy csapattól többször is visszakóstolást kértek, hogy alaposan ki tudják elemezni az ízeket, a végén pedig egymás mellé téve a pörkölteket döntöttek a színről és az állagról. Domonyi László javaslatára ezt követően „körbekóstolást” tartottak, ami azt jelenti, hogy minden egyes csapattag megízlelte a többiek főztjét is, majd a csapat vezetője beszámolt a tapasztalatairól a zsűrinek. A nagy rutinnal rendelkező főzőmesterek mindegyike elfogultság nélkül, reálisan értékelt. Az összegzés után megszületett az eredmény. A versenyben megosztott első helyen végzett a Kecel 2 csapat: Fejes György és Rohoska Csaba, valamint az akasztóiak csapata: Németh György és Papp Imre. A második helyre a Kecel 1 csapatOrcsik István és Bleszák Gábor - főzte magát. Különdíjat kapott a kiskőrösiek csapataKecskeméti János és ifjabb Kecskeméti János. Az eredményhirdetésen Domonyi László részletesen beszámolt a zsűri tapasztalatairól, majd a díjazottak átvették az oklevelet és az egészséges, magyar élelmiszereket tartalmazó nyereménycsomagokat.