jan.
08
Kiskőrösi Advent 2018

A Kiskőrösi Advent az idei évben is beváltotta a hozzá fűzött reményeket.  A karácsonyi forgatagot december 15-én Domonyi László polgármester nyitotta meg és arendezvénysorozat december 23-án estea 4. gyertya meggyújtása után zárult.

A város megújult főterén felállított ünnepi betlehem előtt minden este karácsonyváró programok, az adventi ünnepkörhöz illő műsorszámok várták az érdeklődőket.

A korábbi években már teljessé tett fényfűzér csodák, egyedülálló adventi hangulatot kölcsönöztek a Petőfi térnek idén is, ahol, az évek óta megszokott módon, helyi egyesületek és alapítványok várták forró italokkal, finom falatokkal és kézműves termékekkel az adakozni és találkozni, beszélgetni és az ünnepre hangolódni kívánó embereket.

A város adventi koszorúján a négy adventi vasárnap a kiskőrösi egyházak lelkészei, valamint a városvezetés képviselői gyújtották meg a gyertyákat.

Bensőséges hangulatot varázsoltak a térre a város óvodásai, valamint az oktatási intézményekben tanuló diákok karácsonyi műsorai, felemelő volt Presser Gábor és Rúzsa Magdi Angyal Mellettem című karácsonyi koncertje. 

Kiskőrös város főterén elhelyezett faházakban civil szerveződések, alapítványok, sportegyesületek, oktatási intézmények kínálták portékáikat és a finom falatokat, valamint a forralt bort és a meleg teát az adományozóknak.

A Kiskőrösi Advent idején nagyon sokan jöttek ki a város főterére, hogy részesei lehessenek a közös, meghitt ünnepvárásnak. Ezalatt a pár nap alatt ünnepélyes és vidám pillanatokban egyaránt lehetett részük. Jó volt látni az arcokon tükröződő örömöt, és a sok egymással kedélyesen beszélgető embert.

A Kiskőrösi Advent megrendezésével a szervezők célja ugyanis az volt, hogy mindenki megtalálja a számára kedves, saját ízlésének, világnézetének, értékrendjének megfelelő közösségi programot és átérezze a közös ünnepvárás jelentőségét, bensőségét.

A rendezvénykiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt. volt.