máj.
22
Méltóképpen zárult a tricentenárium zárórendezvénye

Május 17 és 19 között volt a Kiskőrös 300 emlékév zárórendezvénye, a Városalapítók Napja és az Országos Rétesfesztivál Petőfi szülővárosában.

 

 

A visszajelzések alapján az utóbbi évek egyik legnagyobb és legsikeresebb rendezvényén vagyunk túl.

Tisztelettel adóztunk eleinknek, megörökítettük az ünnepélyes megnyitó emlékezetes pillanatait, ahol meghallgattuk Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas színművész - a Kiskőrös 300 Emlékév kulturális követének - szavalatát, Domonyi László polgármester beszédét, valamint dr. Vitályos Eszter, az Európai Uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár köszöntőjét. Megemlékeztünk a Kiskőrös 300 ünnepi emlékév fontos mozzanatairól, bekukkantottunk a főzőutcába, ahol már rotyogtak a versenybírálatra váró étkek "káposztára hangolva". No, és nem feledkeztünk meg szétnézni "rétesfronton" sem... 

A nagyszínpad előtt a főtéren készíthették el a csapatok a réteseket, melyből nemcsak az önkormányzat vendégei és csapatok tagjai ehettek a közös ebédnél, hanem most azoknak is jutott, akik figyelemmel követték a hagyományos és a különleges rétesek készítését, melyből az idén sem volt hiány sem íz, sem forma tekintetében.

A hangulatról közben gondoskodtak a nagyszínpadon egymás után fellépő népdalkörök és táncosok is.

Nagy öröm volt számunkra, hogy idén is színpadra lépett Pintér Tibor a Sziget Színház igazgatója, fantasztikus csapatával. Idén a János Vitéz című darabot adták elő.

 

"Kiskőrös 300 Emlékév" méltó zárása volt a szülinapi torta, melyet Ádám Franciska készített, akinek a tavalyi Kiskőrösi Sütiparádén Tiramisu tortája elnyerte a "Kiskőrös Város Tortája" címet. A szeletelésben segítségére volt Domonyi László polgármester és Pintér Tibor színművész, a Sziget Színház igazgatója is.

A hétvége a bikini együttes koncertjével zárult. A háttérben hónapok óta és a három nap alatt is, közel száz ember összehangolt, precíz és fáradságos munkája állt. Hálával és elismeréssel tartozunk azoknak, akik tevékenyen is kivették részüket a grandiózus munkából. A Kiskőrös 300 Emlékbizottságnak, az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak, a Petőfi Sándor Művelődési Központ munkatársainak és mindenkinek, akik azon fáradoztak, hogy a programsorozat gördülékeny legyen.

Az esemény kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt. volt.