máj.
03
Kiválasztották Kiskőrös Város Borait
Kiskőrös Város Hegyközsége, a Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend, valamint Kiskőrös Város Önkormányzata szervezésében idén 25. alkalommal tartották meg a Városi Borversenyre benevezett borok mustráját április 27-én, Kiskőrösön, a Vinum Hotel nagytermében.
A szakemberek három bizottságban, százpontos rendszerben bíráltak, a „csúcsbizottság” elé került legjobb borok közül pedig kiválasztották az ítészek, hogy mely borok fogják képviselni a várost ebben az esztendőben!
„Kiskőrös Város Borai” 2023-ban:
  • fehér bor kategóriában: a Vass-Bor Kft. 2022-es Generosa bora
  • rozé bor kategóriában: a Szentpéteri Borpince Kft. 2022-es Cabernero rose bora
  • vörösbor kategóriában: a Szentpéteri Borpince Kft. 2022-es Néró siller bora
A versenyre 86 bort neveztek a termelők és a borászatok, 46 fehér, 18 vörös, 4 siller és 21 rozé bort. 11 termelő, 11 vincellértanuló, 5 borászat és 1 szakiskola borait értékelték a bírák, 3 bizottságban és 1 csúcsbizottságban. 4 nagyarany, 35 arany, 38 ezüst és 10 bronzérmet ítélt oda a zsűri.
Domonyi László polgármester elismerően szólt a borverseny megnyitóján a kiskőrösi borokról és azok előállítóiról. A polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki a borverseny szervezésében és lebonyolításában közreműködött, külön megköszönte a bortermelőknek és a borászatoknak, hogy elküldték bormintáikat.
Béleczki Mihály, a borlovagrend nagymestere, Kelemen Pál, a hegyközség elnöke, Pszota István hegybíró, valamint Járvás Mónika, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa főtitkár-helyettese, a verseny fővédnöke, a csúcsbizottság elnöke is köszöntötte a megjelenteket és gratulált a borokhoz. A verseny háziasszonya Csengődi Éva volt.
Gratulálunk a szép eredményekhez, külön a két borászatnak, akiknek borai elnyerték a „Kiskőrös Város Bora” címet!
Ünnepélyes díjkiosztó és eredményhirdetés a Városalapítók napján, május 21-én vasárnap 15 óra 30 perckor lesz a főtéri nagyszínpadon.